Sushia, puuta ja eleganssia

Sushia, puuta ja eleganssia

Monipuolista sushivalikoimaa tarjoileva Fuku avaa uudet ravintolatilat Espoon Isoon Omenaan huhtikuussa. Uuden ravintolan tunnelmasta toivottiin eleganttia ja lämmintä. Toiveena oli myös, että tilassa käytetään väreinä puuta ja mustaa.

Hyvän ruuan ympärille luotava interiööri ei voi jäädä kakkoseksi maulle.

”Olin haltioissani päästessäni suunnittelemaan Isoon Omenaan avautuvaa uutta Fukua”, kertoo Standin sisustusarkkitehti  Sanni Herttuainen. Kun tuote on näin erinomainen, sen ympärille rakennettavan tilan on viestittävä samaa laatu -ja mielikuvaa. Suunnittelu on siis haastavaa, mutta toisaalta myös antoisaa. Hyvän ruuan ympärille luotava interiööri ei voi jäädä kakkoseksi maulle”, jatkaa Sanni.

Fukun aiemmin avatuissa ravintoloissa on käytetty puisia seinäsäleikköjä  ja ne haluttiin elementeiksi myös uusiin ravintolatiloihin. Suurin osa Ison Omenan seinäpinnoista on kuitenkin lasia, joten seinäsäleikön toteuttaminen oli haaste. Asiakkaan toive saatiin kuitenkin toteutettua, sillä puusäleikkö muotoutui suunnitelmissa kattoelementiksi. Kun puusäleikköön yhdistetään vielä valaistus, kattolementti tuo tilaan haluttua tyylikkyyttä. Puusäleikkö ikäänkuin houkuttelee asiakkaan pääsisäänkäynniltä suoraan kassapisteelle.

Ravintolan seinissä on käytetty mukailtua japanilaista ASANOHA-kuviota, joka on Japanissa hyvin suosittu perinteinen graafinen elementti. Tilan tuolit, baarituolit sekä valaisimet ovat asiakkaan valitsemia ja kaikki kalustevalinnat myötäilevät jo olemassa olevien Fuku-ravintoloiden kalusteita.

Hanna Nordstrom
hanna.nordstrom@standi.fi