Puu ja betoni sulassa sovussa

Puu ja betoni sulassa sovussa

Keväällä 2017 valmistuvissa Momotokon tiloissa puu ja betoni ovat sulassa sovussa. Suunnittelun kantavana ideana on siellä tarjoiltava ruoka ja ruokakulttuuri.

Espoon Isoon Omenaan avautuu vuoden 2017 huhtikuussa Momotokon uusi ravintola. Uudessa 150 neliöisessä ravintolassa tulee olemaan 50 asiakaspaikkaa.

Momotokon omistajan toiveena oli saada tilaan street food -henkeä skandinaavisuudella höystettynä. Tilan materiaalivalinnat tukevat molempia toiveita. Puu tuo tilaan kaivattua skandinaavisuutta ja betoni tuo rouheaa katuravintoloiden tuntua. Kalusteiden graafiset muodot tuovat tilaan modernia ja tyylikästä tunnelmaa.

Ravintola tarjoilee japanilaista ramen -nuudelikeittoa, joka nostetaan selkeästi esille ruokailutilan visuaalisuudessa.

Nuudelia ja kananmunia

Momotokon sisustuksen kantava idea syntyi siellä tarjoiltavan ruuan ja ruokakulttuurin ympärille. Ravintola tarjoilee japanilaista ramen -nuudelikeittoa, joka nostetaan selkeästi esille ruokailutilan visuaalisuudessa. Tilanjakajiksi ruokailutilaan asennetaan katosta roikkuvat suuret syömäpuikot nuudeliputouksilla. Yksi usein käytetyistä ruoka-aineista on soijamarinoitu kananmuna. Kananmunan muotoa ja värejä näkyy tämän vuoksi hillitysti sisustuksessa, mm. valaisinkupujen sisäosat ovat keltaiset.

Hanna Nordstrom
hanna.nordstrom@standi.fi