Valmetin erottuva messutoteutus

Valmetin erottuva messutoteutus Teknologia17 –tapahtumassa

 

Teknologia17 –tapahtumassa oli tänä vuonna ennätysmäärä näytteilleasettajia ja kävijöitä. Yksi näytteilleasettajista oli Valmet, joka halusi messuille osastostaan visuaalisesti erilaisen ja erottuvan. Messuosasto rakennettiin teollisen internet (IOT) -teeman ympärille. ”Halusimme rajata osaston omaksi tilaksi, jolla olisi aivan oma tunnelmansa ääni- ja värimaailmoineen. Tilaratkaisusta tuli suljetumpi kuin messuilla yleensä on totuttu näkemään”, kertoo Valmetin markkinointipäällikkö Anna-Riina Ahonen.

Sisääntulo osastolle toteutettiin brändiseinän pääoven kautta sekä molemmilta sivuilta, jotka verhoiltiin valkoisilla valoa läpäisevillä korkeilla kankailla. Kiinteiden sivuseinien tilalle valittiin verhot, sillä niiden lävitse ja väleistä toivottiin käytävälle näkyvän sisällä oleva tunnelma. Kankaiden läpäisevyyden toivottiin antavan ohikulkijoille mielenkiinnon tulla peremmälle. Osaston ulkoseinät tehtiin valkoisiksi Valmetin yritysilmeen mukaisesti, mutta sisään astuttaessa tunnelma muuttuu kuin toiseksi maailmaksi. Visuaalisesti erottuva tunnelma sekä teollisen internetin maailma tuotiin esiin vihreillä värivaloilla ja muilla AV-ratkaisuilla. Osastolla oli esittelyssä Valmetin suorituskykykeskus sekä analysaattori- ja mittausteknologiaa. AR-tekniikkaan perustuvat sovellukset toimivat tehokkaasti mielenkiinnon herättäjinä. Musiikista piti huolen Standin virtuaalinen bändiseinä.

Idea teollisen internetin ympärille rakentuvasta messukonseptista oli lähtöisin Valmetilta. Briefin perusteella Standin suunnittelija Soili Miinala siirsi idean paperille ja visualisoi lopullisen messuosaston. Valmetin Anna-Riina Ahonen kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että messukonseptia räätälöitiin IOT:n hengen mukaan ja otettiin rohkeampi visuaalinen irtiotto perinteiseen suunnitelmaan. ”Osaston suunnittelu ja rakentaminen onnistuivat hyvin. Tilaan saatiin halutunlaista tunnelmaa ja Standin henkilökunta oli hyvin käytettävissä koko rakennusvaiheen kuten myös messujenkin ajan”, kommentoi Anna-Riina Ahonen.

 

Hanna Nordstrom
hanna.nordstrom@standi.fi